سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: شناسایی ۱۶۱۷ بیمار جدید کرونا در کشور/ 111 تن جان باختند
1399/01/25
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۶۱۷ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور خبر داد.
دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد.
وی افزود: با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۳۰۳ نفر رسید.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و بر این اساس در مجموع تا امروز ۴۵۸۵ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند.
جهانپور همچنین گفت: تا کنون ۴۵۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
وی افزود: ۳۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۷۵ هزار و ۴۲۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
منبع: ایسنا
سخنگوی وزارت بهداشت : شناسایی ۱۹۹۷مورد جدید کرونا در کشور / ۱۲۱ تن دیگر جان باختند
1399/01/20
دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند. با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۴۵۸۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار ابتلا، فوتی و بهبودیافتگان ناشی از بیماری کروناویروس را اعلام کرد.
دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۹۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند. با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۴۵۸۶ نفر رسید.
وی گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
جهانپور ادامه داد: تا کنون۳۹۹۳ نفر از بیماران، جان خود را از دست داده اند و دیگر در بین ما نیستند.
به گفته وی، خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و شیب صعودی قابل ملاحظه بوده و تا کنون ۲۹۸۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
وی ادامه داد: ۳۹۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته جهانپور، تا کنون ۲۲۰ هزار و ۹۷۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
منبع: ایسنا
۳۵۴۰۸ ابتلا و ۲۵۱۷ فوتی کرونا در کشور / حال ۳۲۰۶ بیمار وخیم است
99/01/09
سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار ابتلا و فوتی و همچنین بهبودیافتگان کروناویروس جدید در کشور را اعلام کرد.
دکتر کیانوش جهانپورسخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی و از ظهر دیروز تا امروز ۹ فروردین ۱۳۹۹ در کشور، ۳۰۷۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و تعداد بیماران مبتلا شده به این بیماری به ۳۵۴۰۸ نفر رسید.
وی گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۱۶۷۹ نفر از بیماران مبتلا به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
به گفته جهانپور، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز از وجود ۲۵۱۷ نفر در کشور محروم شده ایم.
وی همچنین گفت: در میان بستری شدگان این بیماری، ۳۲۰۶ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.
جهانپور گفت: تا کنون بیش از ۵۷ میلیون نفر تا ظهر امروز در طرح غربالگری مقابله با کرونا، مشارکت داشته اند.
وی تاکید کرد: اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا و تقویت بیماریابی، افزایش آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت برای انجام آزمایش تشخیص کووید۱۹ و البته رعایت نکردن بخشی از جامعه به توصیه های وزارت بهداشت، از دلایل افزایش تعداد موارد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور است.
منبع : ایسنا
اساتید دانشگاههای علوم پزشکی: ویروس کرونا در هوا باقی نمیماند
99/01/09
جمعی از اساتید دانشگاههای علوم پزشکی در نامهای اعلام کردند که سازمان جهانی بهداشت هرگز اعلام نکرده که ویروس کرونا تا ۸ ساعت در هوای محلی که افراد سرفه یا عطسه کردهاند، باقی میماند.
جمعی از اساتید دانشگاههای علوم پزشکی روز شنبه در نامهای به رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در واکنش به خبر منتشر شده در یکی از بخشهای خبری صداوسیما نوشتند: در خبری که از بخش خبری شبکه سه سیما مورخ جمعه هشتم فروردین ماه پخش شد، با استناد به مطالعهای که مرجع آن به غلط سازمان جهانی بهداشت ذکر شده بود، اشاره شد که «این ویروس تا ۸ ساعت در هوای محلی که افراد سرفه یا عطسه کردهاند باقی میماند». همچنین در ادامه گفته شد پزشکان متخصص تاکید میکنند به هیچ عنوان نباید بدون ماسک از منزل خارج شوید. در مورد این خبر باید به چند نکته توجه داشت. منبع این خبر، مطلبی است که در سایت خبری CNBC منتشر شده است.
این نامه ادامه میدهد: خبر مذکور هرگز توسط سازمان جهانی بهداشت منتشر نشده و این سازمان درگاههای رسمی برای انتشار راهنماهای بهداشتی خود را دارد و علاوه بر مستنداتی که در زیر به آنها اشاره خواهد شد و صفحه پرسش و پاسخی که در آن صراحتا انتقال هوابرد را مردود دانسته، با عنایت به ابهامات پیش آمده، مجدد دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به همراه کارشناس عالی خود در برنامه زنده اینستاگرامی که سه شنبه ۵ فروردین ماه برگزار شد و همچنین در نشست مطبوعاتی بامداد ۹ فروردین خود، انتقال این ویروس از طریق هوا را مردود اعلام کرد. پزشکان متخصص مورد اشاره در خبر مذکور چه افرادی هستند و چگونه از طرف سازمان جهانی بهداشت مطلبی عکس آنچه خود سازمان منتشر کرده را بیان میکنند؟
اساتید دانشگاههای علوم پزشکی در این نامه ادامه دادند: به دلیل حساسیت بالای این موضوع، همکاران ما در مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست، گروه مهندسی بهداشت محیط و گروه ویروس شناسی دانشکده بهداشت (مرجع رسمی تایید موارد مثبت آلودگی به ویروس) دانشگاه علوم پزشکی تهران که همگی در بالاترین سطح علمی کشور هستند، طی یک مطالعه تحقیقاتی مصوب دانشگاه علوم پزشکی تهران، نمونههای متعددی از هوای اتاقهای محل بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گرفتهاند. نتایج این مطالعه که نشان دهنده منفی بودن همه نمونههاست، برای انتشار به یکی از معتبرترین مجلات علمی بهداشتی دنیا ارسال شده و میتواند به عنوان مدعای دیگری دال بر رد انتقال هوابرد ویروس باشد.
در این نامه آمده است: در همان خبر شبکه CNBC به نقل از دکتر Maria Van Kerkhove رییس اداره بیماریهای نوپدید و مشترک انسان و دام سازمان جهانی بهداشت ذکر شده کادر درمانی حین انجام فرآیندهایی که تولید ذرات معلق (آئروسل) میکنند، به دلیل اینکه ممکن است این ذرات مدت کمی طولانیتری در هوا باقی بمانند، اهمیت دارد حین انجام این فرآیندها احتیاط بیشتری به خرج دهند. منظور از این احتیاط اضافه که در راهنمای منتشر شده در تاریخ ۲۷ فوریه این سازمان هم قید شده، آن است که این دسته از پرسنل باید از ماسکهای N۹۵ استفاده کنند، در حالیکه سایر کادر درمانی اگر از همان ماسکهای معمولی (جراحی) استفاده کنند کافی خواهد بود. این راهنما که در تاریخ ۱۹ مارس و پس از انتشار گزارشهای پراکنده دال بر احتمال ضعیف وجود ویروس در هوا منتشر شده، همان توصیهها را بدون هیچگونه کم و کاستی تکرار کرده است.
اساتید دانشگاههای علوم پزشکی در این نامه نوشتند: نتیجه هیچ تحقیقی تا زمانی که توسط متخصصان مستقل مربوطه توسط نهادهایی مثل سازمان جهانی بهداشت که بالاترین نهاد مستقل علمی بهداشتی است مورد ارزیابی و جمع بندی قرار نگیرد، نمیتواند به عنوان سندی برای استفاده توسط عموم و حتی متخصصان مورد استناد قرار گیرد.
این نامه ادامه میدهد: مرکز مدیریت بیماریهای آمریکا نیز طی منابع متعددی موضوع هوابرد بودن انتقال این ویروس را منتفی دانسته است.
این نامه توسط نعمت الله جعفرزاده حقیقی استاد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه جندی شاپور اهوا ز، محمدصادق حسنوند دانشیار مهندسی بهداشت محیط، پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، حجت زراعتی استاد آمار حیاتی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهرا ن، خسرو صادق نیت استاد گروه طب کار و رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، علی رضا مصداقی نیا استاد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایرا ن، سحرناز نجات استاد و مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهرا ن، کاظم ندافی استاد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهرا ن، کامران یزدانی دانشیار اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران امضا شده است.
کیانوش جهانپور سخنگوی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا نیز امروز در همین رابطه گفت: شایعهها یا مطالب غیرعلمی در برخی واحدهای خبری صداوسیما مبنی بر انتقال بیماری از طریق هوا و ضرورت استفاده از ماسک توسط عموم مطرح شده، اما بر اساس پروتکلهای بین المللی و اطلاعات علمی، ماسک هیچ کمکی به پیشگیری از انتقال این ویروس برای جمعیت عادی نخواهد کرد. هموطنان ما در این خصوص نگران نباشند. رعایت نکات بهداشتی که از طریق رسانهها اعلام شده برای پیشگیری موثر است.
تاکنون ۳۵۴۰۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۵۱۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۱ هزار و ۶۷۹ نفر نیز بهبود یافتهاند.
منبع: ایرنا
ادامه جولان کرونا در کشور؛ 1433 نفر نوروز را ندیدند
1399/01/01
آخرین خبر/ دکتر رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در روز عید به جایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت آمد و تعداد مبتلایان جدید ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته را 1237 نفر اعلام کرد که بر این اساس تعداد کل مبتلایان به ویروس کووید19 در ایران به 19 هزار و 644 نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت مبتلایان به کرونای درکشور گفت: از ظهر دیروز تا امروز 1053 نفر دیگر به این بیماری مبتلا شده اند و این یعنی کل مبتلایان در کشور به 14991 نفر رسیده است ولی از سوی دیگر تا ظهر امروز 6 هزار و 745 نفر از بیماران قطعی درمان و مرخص شده اند.
وی درباره جانباختگان نیز عنوان کرد: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 149 نفر از مبتلایان جدید کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به 1433 هموطن رسید که امسال در عید کنار ما نبودند.
سخنگوی وزارت بهداشت آمار مبتلایان شناسایی شده در استانهای مختلف کشور را نیز به شرح زیر اعلام کرد:
🔹تهران: 220
🔹قم: 36
🔹گیلان: 99
🔹اصفهان: 145
🔹البرز: 95
🔹مازندران: 84
🔹مرکزی: 17
🔹قزوین: 8
🔹سمنان: 52
🔹گلستان: 15
🔹خراسان رضوی: 48
🔹فارس: 50
🔹لرستان: 9
🔹آذربایجان شرقی: 55
🔹خوزستان: 10
🔹یزد: 49
🔹زنجان: 44
🔹کردستان: 15
🔹اردبیل: 35
🔹کرمانشاه: 5
🔹کرمان: 12
🔹همدان: 22
🔹سیستان و بلوچستان: 8
🔹هرمزگان: 17
🔹خراسان جنوبی: 18
🔹چهارمحال و بختیاری: 3
🔹ایلام: 20
🔹آذربایجان غربی: 27
🔹کهگیلویه و بویراحمد: 1
🔹بوشهر: 1
🔹خراسان شمالی: 17
از سوی دیگر بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی که ساعاتی پیش اعلام شد تعداد مبتلایان در جهان 248 هزار و 683 نفر هستند که از این افراد 10 هزار و 88 نفر هم بر اثر این بیماری جان باخته اند ولی خوشبختانه 88 هزارو 563 نفر این بیماری راشکست داده و بهبود یافته اند.
آخرین خبر با تبریک عید باستانی نوروز علیرغم میل باطنی و بر پایه رسالت خبری خود آمار دقیق اعلام شده را مطابق روزهای گذشته بازنشر و با آرزوی سلامتی برای مردم عزیز کشورمان تقاضا دارد که هشدارهای راجع به این بیماری را جدی بگیرند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۱۷۳۶۱ نفر افزایش یافت/ تعداد مبتلایان به تفکیک استانها + اینوگرافی

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به گفته معاون بهداشت، وزارت بهداشت افزایش یافت.
علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۱۹۲ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۷ هزار و ۳۶۱ نفر رسید.
او افزود: خوشبختانه ۵ هزار و ۷۱۰ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: متاسفانه با جان باختن ۱۴۷ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به یک هزار و ۱۳۵ نفر رسید.
او موارد جدید بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استان اعلام کرد و گفت: تهران ۲۱۳نفر، قم ۲۲ نفر، گیلان ۲۱ نفر، اصفهان ۱۶۲ نفر، البرز ۷۶ نفر، مازندران ۶۱ نفر، مرکزی ۲۳ نفر، قزوین ۵۳ نفر، سمنان ۶۰ نفر، گلستان ۲۰ نفر، خراسان رضوی ۳۰ نفر، فارس ۶۰ نفر، لرستان ۳۹ نفر، آذربایجان شرقی ۸۴ نفر، خوزستان ۲۸ نفر، یزد ۴۵ نفر، زنجان ۲۰ نفر، کردستان ۲۲ نفر، اردبیل ۱۰ نفر، کرمانشاه ۷ نفر، کرمان ۱۱ نفر، همدان ۱۳ نفر، سیستان و بلوچستان ۶ نفر، هرمزگان ۱۲ نفر، خراسان جنوبی ۲۱ نفر، چهارمحال و بختیاری ۴ نفر، ایلام ۱۰ نفر، آذربایجان غربی ۴۲ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۳ نفر و بوشهر ۴ نفر به کرونا مبتلا شده اند.
به گفته رییسی استانهایی که نام آنها در لیست نیست، در طول ۲۴ ساعت گذشته، موارد جدید ابتلا به بیماری کووید۱۹ در آنها شناسایی و گزارش نشده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خبر داد : احتمال تغییر سال تحصیلی/ شاید یک ماه از تعطیلات تابستانی به آموزش اختصاص یابد
1398/12/21
معاون آموزش متوسطه گفت: در بد برنامهترین شرایط امکان دارد سال تحصیلی تغییر کند و یک ماه از تعطیلات تابستانی را برای آموزش اختصاص دهیم.
علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه در برنامه سلام صبح بخیر با اشاره به اینکه برای نخستین بار بعد از سالهای جنگ با شبکه آموزش و سپس شبکه چهار آموزش را آغاز کردیم، اظهار کرد: برای جلوگیری از این افت تحصیلی دانش آموزان از رسانههای متعددی استفاده میکنیم.
تلویزیون یک رسانه مکمل است
او ادامه داد: تلویزیون یک رسانه مکمل است و حال که تعطیلی به ما تحمیل شده است باید وضعیتی ایجاد میکردیم که دانش آموزان آسیب نبینند، حدود ۷۰ درصد محتوای آموزشی تقریبا آموزش داده شده است و ۳۰ درصد باقی مانده از طریق آموزش تلویزیونی است.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه معلمان از طریق فضای مجازی هم وارد عمل شده اند، گفت: بیش از ۱۸۲ درس در دوره متوسطه داریم که البته حجم کار سنگین است و ۹۵ درس تکراری داریم که ۹۰ درس را در تلویزیون آموزش میدهیم.
کمرئی با بیان اینکه در مواردی ۱۰۰ هزار دانلود فیلم آموزشی داریم، اظهار کرد: با توجه به اینکه زمان بازگشایی مدارس مشخص نیست برنامه ریزی می کنیم.
آموزش های تلویزیونی بعد از بازگشایی در مدارس مرور می شوند
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه سلامت دانش آموزان برای ما اهمیت دارد، گفت: آموزشها تا ۲۰ فروردین که برنامه ریزی شده است و هدف گذاری تا خردادماه هم داریم.
او ادامه داد: در فرصت باقی مانده اگر مدارس باز شوند امکان مرور دروس توسط معلمان را داریم. همچنین در بد برنامهترین شرایط امکان دارد سال تحصیلی تغییر کند و یک ماه از تعطیلات تابستانی را برای آموزش اختصاص دهیم.
معاون آموزش متوسطه درباره ملاک امتحانات گفت: مدرسه محور آموزشهای ماست و معلمان با همکاری دانش آموزان این فضا را شکل می دهند و به مرور آموزشها توسط معلمان هر چند کوتاه می اندیشیم.
او ادامه داد: خانوادهها نسبت به آزمون دانش آموزان نگرانی نداشته باشند و اگر نگرانی باشد دغدغه سیستم آموزشی خواهد بود، همواره ارزیابی مبتنی بر واقعیات جامعه است.
ابعاد مدیریتی کار در مدارس تعطیل نیست
معاون آموزش متوسطه درباره حضور معلمان در مدارس گفت: ابعاد مدیریتی کار در مدارس تعطیل نیست و مدیران بخشی از جریان راهبری هستند که برای پیشبرد برنامهها باید حضور داشته باشند بنابراین حضور موثر مدیران و معلمان را مدنظر داریم که گاهی نیاز به حضور فیزیکی آنهاست.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
جان باختگان کادر درمان کرونا
98/12/17
اسامی جان باختگان کادر درمان کرونا:
حمیدلطفی ارتوپد
رضا کوچکینیا پزشک عمومی
غلامرضا وثوقیکیا پرستار
علی شیخ مرادی، پرستار(رشت)
سیامک دیوشلی متخصص اطفال(انزلی)
مصطفی صمدی پزشک عمومی(بابل)
محمد علی ربیعی پزشک عمومی (شفت گیلان)
نرجس خانعلی زاده پرستار(لاهیجان)
رامین عزیزی فر پرستار (تهران)
منابع محلی در استان گیلان روز جمعه شانزدهم اسفند ماه خبر دادند که علی شیخمرادی، پرستار بیمارستان قائم رشت، بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده است. به گفته منابع مطلع شیخمرادی پرستار بازنشسته بیمارستانهای محلات در استان مرکزی و اهل گیلان بود که پس از شیوع کرونا داوطلبانه به کار بازگشته و در بیمارستان قائم رشت فعالیت میکرد.
سیامک دیوشلی، دیگر قربانی روز شنبه ویروس کرونا در استان گیلان، پزشک بیمارستان بهشتی شهر بندر انزلی است. شهری که از دوازدهم اسفندماه وضعیت شیوع کرونا در آن قرمز اعلام شده است.
ارسلان سالاری، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان که خود به کرونا مبتلا شده و تحت قرنطینه است در پیام تسلیتی از سیامک دیوشلی به عنوان پزشک متعهد و مردمی نام برد و تأکید کرد که این پزشک وظیفهشناس و انسان دوست، در راه خدمترسانی و مراقبت از بیماران جانباخته است.
از سوی دیگر مصطفی صمدی، پزشک خانواده در شهر بابل بر اثر ابتلا به کرونا، درگذشت. او شش روز پیش، دهم اسفند ماه، دستور بستری خود را به عنوان آخرین بیمارش صادر کرد و روز جمعه شانزدهم اسفند، در بیمارستان یحیینژاد بابل بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
حمید لطفی، متخصص ارتوپدی در صومعهسرا، نیز پس از ابتلا به کرونا و بستری در بیمارستان قائم رشت، روز جمعه جان خود را از دست داد.
پیشتر نیز در استان گیلان یک پزشک به نام رضا کوچکینیا و دو پرستار به نامهای نرجس خانعلیزاده و غلامرضا وثوقیکیا بر اثر ابتلا به کرونا جانباخته بودند.
محمدحسین دلسوز، رییس هیات مدیره نظام پرستاری رشت، شامگاه چهارشنبه، چهاردهم اسفند، خبر داد که غلامرضا وثوقیکیا، پرستار بیمارستانهای آریا و پورسینای رشت، «ساعاتی قبل» بر اثر ابتلا به کرونا جانباخته است.
رییس هیات مدیره نظام پرستاری رشت از غلامرضا وثوقی کیا به عنوان «همکار باسابقه شاغل در بیمارستانهای آریا و پورسینای رشت» نام برد.
نتیجه تست کرونای نرجس خانعلیزاده یک هفته پس از درگذشت او، مثبت اعلام شده است که به معنای ابتلا و مرگ او بر اثر ابتلا به کرونا بود.
رامین عزیزیفر، پرستار بیمارستان بهارلو تهران و دومین پرستاری است که پس از یک هفته بستری در بیمارستان مسیح دانشوری درگذشت.
منبع : خبر فوری
داستان شهاب سنگ عجیبی که در آفریقا به زمین خورد/ از فرازمینیها تا زبالههای فضایی؛ همه شایعاتی که در رابطه با گوی نامیبیا مطرح شد + عکس
98/12/16
گوی سنگی که در نامیبیا به زمین خورد، در حدود 6 کیلوگرم وزن ، 35 سانتی متر قطر و سطحی زبر داشته و گویا دو نیمکره بسیار کوچکتر در دو طرف آن جوش داده شده است.
به گزارش خبر فوری، چند روز قبل خبری در رسانهها دست به دست شد مبنی بر اینکه طی دو ماه آینده یک سیارک قرار است به زمین نزدیک شده و برخورد آن با زمین نسل بشر را نابود کند.
ابتدا وبگاه خبری اکسپرس بود که این خبر را منتشر کرد. اکسپرس گزارش داد که ناسا هشدار داده در ماه آوریل (اردیبهشت ماه) یک سیارک ۴٫۱ کیلومتری به زمین نزدیک میشود که اصابت آن به سیارهی زمین میتواند به معنی نابودی بشر باشد.
بعد از این، بسیاری از رسانهها و سایتهای خبری به رد این موضوع پرداختند. سیانان در این باره به نقل از مقامات ناسا نوشت که هر چند 29 آپریل قرار است یک سیارک به مدار زمین نزدیک شود اما با زمین برخورد نمیکند.
ورود سنگهای آسمانی به زمین تاریخی طولانی دارد
انتشار این خبر بهانه خوبی شد که به موضوع شهاب سنگها و سیارکها و برخوردشان به زمین مطلب بپردازیم.
میلیونها سال پیش شهاب سنگها به دفعات بسیار به زمین برخورد می کردند. تاثیر این برخوردها گاه به قدری بود که تاریخ حیات در کره زمین را تغییر میداد. امروزه دیرینه – زیست شناسان معتقدند که حتی وقوع عصر یخ بندان به علت برخورد یک شهاب سنگ عظیم الجثه به کره زمین بوده است که تاثیرات خود را با لرزش زمین در مدار و تغییرات آب و هوایی وسیع نشان داده است.
ورود سنگهای سماوی به جو زمین با گذشت سالها کم و کمتر شد. امروزه کمتر شهاب سنگی است که توسط جاذبه زمین گرفتار شده و داخل شود شود؛ اگر هم شهاب سنگی داخل جو زمین شود به علت فشار و اصطکاک با مواد تشکیل دهنده جو زمین تبدیل به گاز می شود.
با این حال، در همین سالهای اخیر برخی شهاب سنگها به زمین برخورد کرده اند که هر یک داستان جالبی دارند. در راس این سنگهای آسمانی، توپ سنگی نامیبیا است که در سال 1390 شمسی در خاک این کشور به زمین افتاد و گودالی چند متری را به وجود آورد.
گوی سنگی عجیب در آفریقا؛ داستان گوی سنگی نامیبیا چیست؟
این گوی برای اولین بار توسط یک کشاورز محلی کشف شد و او نیز به سرعت پلیس را در جریان گذاشت. پلیس نامیبیا پس از پیدا کردن این توپ عجیب و غریب فلزی، خیلی گیج شده و حتی در ابتدا گروه خنثی کننده بمب را خبر کرد اما پس از مدتی بررسی مشخص شد که داخل آن هیچ چیزی وجود ندارد و خالی است.
آنچه بیش از پیش در مورد این سنگ آسمانی عجیب است شکل ظاهری آن است.
این گوی در حدود 6 کیلوگرم وزن ، 35 سانتی متر قطر و سطحی زبر داشته و گویا دو نیمکره ی بسیار کوچکتر در دو طرف آن جوش داده شده است.
این مشخصاتی بود که از طرف مسئول پزشکی قانونی، پل لودیک، اعلام شد. بر اثر ضربه ای که این گوی در زمان سقوط بر سطح زمین وارد کرده بود ، حفره ای به عمق 30 سانتی متر و عرض 3 متر به وجود آمد ولی خودش 18 متر آن طرف تر از گودال افتاده بود این مسئله نشان می داد که پس از برخورد با زمین، شدت ضربه آنقدر زیاد بوده که گوی دوباره به هوا بلند شده و کمی آن طرف تر افتاده است.
اهالی این منطقه ادعا می کردند، قبل از این اتفاق، چندین بار صداهای وحشتناکی مانند انفجار به گوششان رسیده است. محققان شنیدن این صداها را ناشی از شکستن دیوار صوتی یا صدای گوی بر اثر برخورد به زمین دانستند. این اتفاق مربوط به ماه نوامبر می شد اما مسئولان ترجیح دادند تا زمان انجام یک سری تحقیقات این خبر را مخفی نگه دارند اما پس از آزمایشها و بررسیهای بسیار زیاد هنوز نتوانسته اند راز این توپ اسرارآمیز را بفهمند و به همین خاطر این مسئله را به صورت عمومی عنوان کردند.
توپ سنگی نامیبیا؛ زبالهای فضایی یا ابزار جاسوسی آدم فضاییها؟
اما ماهیت این توپ سنگی آسمانی چه بود؟ شکل ظاهری این گوی به نحوی بود که عملا آن را در رده اشیا ساختگی قرار می داد و نه شهاب سنگها یا سیارکها. رییس انستیتوی ملی علوم کشوری نامیبیا نیز در آن زمان تاکید کرد که این گلوله از فلزی خاص ساخته شده که با وجود آشنا بودن برای بشر، ترکیب معمولی نیست و نشانهای برای احراز هویت هم بر روی این جسم وجود ندارد و تا به حال هم هیچکدام از آژانسهاس فضایی ادعای مالکیت آن را نکردهاند.
این شبهات باعث شد پس از سقوط این گوی به داخل زمین، بسیاری دست به دامان تئوری های ارابه خدایانی شده و این گوی را ساخته فرازمینیهای بدانند که برای ارتباط با زمینیها یا جاسوسی از آنها به داخل زمین انداخته شده است.
با این حال، برخی فرضیات علمیتر و جدیتر در این مورد مطرح گردیده است. بعضی از محققان ادعا کردند که این گوی یک مخزن ترازین است که معمولا برای ذخیره مایعات شیمیایی قابل اشتعال روی ماهواره های فضایی استفاده میشود. در این میان، بیشترین گمان این است که این گوی یک زباله فضایی باشد.
برخی کارشناسان میگویند این قطعه احتمالا یک کپسول مخصوص نگهداری گاز تحت فشار، در سفینه ها و ماهواره های فضایی بوده است.
تا امروز نمیتوان به طور قطعی درباره این حادثه علمی – تاریخی اظهارنظر کرد اما هرچه هست، معمولا برخورد شهابسنگها با زمین، دستمایه طرح تخیلات و احتمالات جالبی است که موضوع شهابسنگ اخیر هم جدای آن نیست.
منبع: خبر فوری